SuZorg levert naast particuliere zorg ook PGB-gefinancierde zorg en ondersteuning. Wilt u zelf uw zorg inkopen via een persoonsgebonden budget, dan staat SuZorg voor u klaar om u hierbij te adviseren en begeleiden.

Persoonsgebonden budget

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een bedrag waarmee u zelf de zorg die u nodig heeft kunt inkopen. Met een PGB heeft u alle touwtjes zelf in handen. U kiest de zorgverleners en maakt afspraken over de zorg die u wilt ontvangen. Zo krijgt u precies de zorg die u wenst en nodig heeft, op de door u gewenste tijden en dagen. Weet u niet precies hoe u een PGB aanvraag kunt indienen? SuZorg staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij uw PGB aanvraag.PGB indicatie aanvragen

Voor het verkrijgen van een PGB heeft u allereerst een indicatie nodig. Deze indicatie wordt verstrekt door uw gemeente of het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij bekijken uw persoonlijke situatie en zorgbehoeften. Op basis hiervan wordt in kaart gebracht welke zorg u nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan verpleging, verzorging of huishoudelijke hulp. De definitieve indicatie bevat informatie over welke zorg u vergoed krijgt, op hoeveel zorg u recht heeft en voor hoelang u dat recht heeft. SuZorg helpt u graag met uw indicatie aanvraag. Heeft u al een indicatie maar is deze niet toereikend voor uw zorgbehoefte? Dan komt u in aanmerking voor een herindicatie. Ook bij de aanvraag van een herindicatie staat SuZorg voor u klaar. Heeft u hulp nodig maar blijft u liever thuis wonen in plaats van een instelling? Dan kan SuZorg u helpen met de aanvraag van een PGB in de vorm van een zorgzwaartepakket (ZZP).

PGB budgetplan en zorgplan

SuZorg helpt u met het opstellen van een budgetplan. Het budgetplan heeft u nodig voor de verantwoording van uw PGB. Dit budgetplan is onderdeel van het zorgplan waarin we samen met u de zorg zo goed mogelijk regelen. Ik help u bij het bewust inzetten van uw PGB en het geeft u overzicht over de inhoud van uw zorg. SuZorg verzorgt de facturatie voor uw PGB. Hierdoor kunt u onbekommerd genieten van onze dienstverlening en hoeft u zich niet druk te maken om de administratieve beslommering.